Το μασάζ ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές, τονωτικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Το μασάζ στο σπίτι, μάλιστα, παρουσιάζει αυτά τα ευεργετικά χαρακτηριστικά στο μέγιστο, αφού λαμβάνει χώρα σε έναν οικείο χώρο, στον οποίο το άτομο μπορεί να χαλαρώσει και να αφεθεί στα έμπειρα χέρια του φυσιοθεραπευτή πολύ περισσότερο σε σχέση με ένα απρόσωπο και ψυχρό φυσικοθεραπευτήριο. Σίγουρα, θα γνωρίζετε πόσο καλό κάνει το μασάζ στους χρόνιους πόνους, τα μυϊκά προβλήματα και την αρθρίτιδα, ενώ η σχέση της ανάτριψης, όπως την αποκαλούσε ο Ιπποκράτης, με το αίσθημα ευεξίας και αναζωογόνησης είναι αυτό που όλοι λατρεύουν, όταν αφήνονται στα χέρια ενός επαγγελματία μασέρ. Ωστόσο, το μασάζ έχει και άλλα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη που ίσως να μην γνωρίζατε και θα σας κάνουν να μη βλέπετε την ώρα να απολαύσετε αυτή την υπέροχη εμπειρία.

Τονώνει το λεμφικό σύστημα

Το μασάζ έχει το χαρακτηριστικό ότι κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα, με αποτέλεσμα το σώμα να καθίσταται ικανότερο να αποβάλλει τις τοξίνες και να καθαρίζει από άχρηστες ουσίες που το ταλαιπωρούν. Το λεμφικό σύστημα είναι αυτό που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και αποτελεί την άμυνα του οργανισμού. Έτσι, η διευκόλυνση της λεμφικής ροής ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς μας κρατάει υγιείς.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ακόμα και το πιο ήπιο, χαλαρωτικό μασάζ στο σπίτι βελτιώνει κατά πολύ την κυκλοφορία του αίματος, η οποία συχνά είναι απορυθμισμένη. Η σωστή κυκλοφορία του αίματος διοχετεύει με το απαραίτητο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα κύτταρα και τα ζωτικά όργανα κρατώντας τα υγιή και σε τέλεια κατάσταση.

Συμβάλλει στην ευτυχία

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως δεν είναι καθόλου. Το μασάζ μειώνει στο ελάχιστο τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, ενώ ανακουφίζοντας από χρόνιους πόνους αυξάνει το αίσθημα της ευεξίας. Παράλληλα, μελέτες έχουν δείξει ότι απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς, η οποία με τη σειρά της είναι ο βασικός παράγοντας για αποφυγή της κατάθλιψης.

Χαρίζει ομορφιά

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ευτυχισμένος και χωρίς άγχος, το μασάζ στο σπίτι έχει και ένα ακόμα συγκεκριμένο όφελος στο αισθητικό επίπεδο. Η τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και η χαλάρωση των ιστών έχει ως αποτέλεσμα την αναγέννηση της στοιβάδας του δέρματος, το οποίο δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό ακόμα και για μέρες μετά.

Προσφέρει ποιοτικό ύπνο

Δυστυχώς, ελάχιστοι άνθρωποι μέσα στην ασταμάτητη και αγχωτική καθημερινότητα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ποιοτικό ύπνο. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό. Η βαθιά χαλάρωση, η αποβολή του στρες, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος αλλά και η ανακούφιση από χρόνιους πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις, για να μπορέσετε να απολαύσετε έναν καλό ύπνο, ο οποίος με τη σειρά του έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, τόσο στην υγεία του όσο και στην ομορφιά και την ενεργητικότητά του.

Δείτε εδώ τους έμπειρους θεραπευτές μας ή επισκεφθείτε μας στη σελίδα μας στο facebook