Αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία είναι η χρήση ελαίων που παράγονται από φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες (βότανα), με σκοπό την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας, τη βελτίωση της διάθεσης και γενικά την εναρμόνιση ψυχής, σώματος και εξωτερικού περιβάλλοντος. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες, εναλλακτικές ή συμβατικές μεθόδους θεραπείας καθώς είναι ένα ήπιο και κυρίως φυσικό βοήθημα για την διατήρηση της υγείας.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια πρακτική, της οποίας τα πολλαπλά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Τα αιθέρια έλαια είναι αποστάγματα φυτών που περιέχουν τις επωφελείς ουσίες τους σε πολύ υψηλή πυκνότητα. Έτσι, επιδρούν με διάφορους τρόπους στο σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου ανάλογα με το έλαιο που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Μερικά από τα γνωστότερα και πιο ευεργετικά αιθέρια έλαια είναι ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, το γιασεμί και η μέντα, όμως η λίστα είναι πραγματικά μεγάλη και το καθένα μπορεί  να μας βοηθήσει σε διάφορους τομείς ανάλογα με αυτό που ψάχνουμε.

Για παράδειγμα, το αιθέριο έλαιο λεβάντα είναι ιδανικό για αποτοξίνωση, ενώ έχει και δράση κατά της κυτταρίτιδας. Το αιθέριο έλαιο δάφνη ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους, ενώ το γιασεμί προκαλεί ευφορία και χαλάρωση. Η βελτίωση του αισθήματος του πόνου, η αναζωογόνηση, η ευεξία, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η αποτοξίνωση και η αντικαταθλιπτική δράση είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της αρωματοθεραπείας που διαπιστώνουν αμέσως όσοι την απολαμβάνουν συστηματικά.

Το μασάζ με αιθέρια έλαια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος της αρωματοθεραπείας. Μέσω των μαλάξεων και της τριβής ενεργοποιείται το σώμα, ώστε να δεχθεί στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες κάθε ελαίου, να χαλαρώσει και να αφεθεί σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Οι θεραπευτές της Osmose Massage δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον, για να απολαύσετε την αρωματοθεραπεία στο χώρο σας και να βγείτε έτσι πολλαπλά επωφελημένοι.