Deep tissue

Το Deep Tissue Massage (βαθύ μασάζ ιστών) είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης, η οποία, όπως φανερώνει και το όνομά της, επικεντρώνεται στην επαναφορά της αρχική θέσης των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών και περιτοναϊκών ιστών. Κατά τη διάρκεια του μασάζ αυτού δίνεται βάση σε ολόκληρη τη δομή των μυϊκών ομάδων και των συνδετικών ιστών, ώστε να βρεθούν τα σημεία ευαισθησίας, τα οποία πονούν, περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος, είναι σφιγμένα και εμποδίζουν την ευλυγισία.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις χρόνιας σύσπασης και έντασης των μυών σε περιοχές του σώματος, όπως στην περιοχή του λαιμού, της πλάτης, της μέσης, των ώμων. Η κακή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας ή του ύπνου, η έντονη αθλητική δραστηριότητα αλλά και παλαιοί τραυματισμοί που δεν έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται οζίδια στους εν τω βάθει μυϊκούς ιστούς. Η μηχανική πίεση σε αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια του μασάζ προκαλεί ήπιο πόνο, ο οποίος τα απελευθερώνει και τελικά απαλλάσσει το σώμα από χρόνιους πόνους και εντάσεις.

Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες με τη σουηδική κλασική μάλαξη, αλλά η κίνηση είναι πολύ πιο αργή και η πίεση πιο βαθιά. Επιπλέον, ο θεραπευτής επικεντρώνεται, κυρίως, στα σημεία όπου υπάρχει πόνος και ένταση σε αντιδιαστολή με τη γενικευμένη χαλάρωση όλου του σώματος που επιδιώκεται στη σουηδική κλασική μάλαξη. Τα σημεία που συνήθως συγκεντρώνεται η περισσότερη ένταση, είναι η πλάτη, ο αυχένας και οι ώμοι.

Μετά το Deep Tissue Massage, το οποίο διαρκεί μία ώρα,  το σώμα απολαμβάνει μια  εκπληκτική αίσθηση τόνωσης και ευεξίας και οι μύες είναι πλέον απελευθερωμένοι από εμπόδια και σφιγμένα σημεία που προκαλούσαν πόνους ακόμα και με απλές κινήσεις. Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου από κατηρτισμένους φυσιοθεραπευτές με εμπειρία και γνώση σε αυτή την απαιτητική πρακτική προσφέρει ανακούφιση και ηρεμία στο σώμα και το πνεύμα που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και βελτιώνει κατά πολύ την καθημερινότητα,
την εργασία σε καθιστή θέση, τον ύπνο αλλά και την άθληση.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια πρακτική, της οποίας τα πολλαπλά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Τα αιθέρια έλαια είναι αποστάγματα φυτών που περιέχουν τις επωφελείς ουσίες τους σε πολύ υψηλή πυκνότητα. Έτσι, επιδρούν με διάφορους τρόπους στο σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου ανάλογα με το έλαιο που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Μερικά από τα γνωστότερα και πιο ευεργετικά αιθέρια έλαια είναι ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, το γιασεμί και η μέντα, όμως η λίστα είναι πραγματικά μεγάλη και το καθένα μπορεί  να μας βοηθήσει σε διάφορους τομείς ανάλογα με αυτό που ψάχνουμε.

Για παράδειγμα, το αιθέριο έλαιο λεβάντα είναι ιδανικό για αποτοξίνωση, ενώ έχει και δράση κατά της κυτταρίτιδας. Το αιθέριο έλαιο δάφνη ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους, ενώ το γιασεμί προκαλεί ευφορία και χαλάρωση. Η βελτίωση του αισθήματος του πόνου, η αναζωογόνηση, η ευεξία, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η αποτοξίνωση και η
αντικαταθλιπτική δράση είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της αρωματοθεραπείας που διαπιστώνουν αμέσως όσοι την απολαμβάνουν συστηματικά.

Το μασάζ με αιθέρια έλαια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος της αρωματοθεραπείας. Μέσω των μαλάξεων και της τριβής ενεργοποιείται το σώμα, ώστε να δεχθεί στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες κάθε ελαίου, να χαλαρώσει και να αφεθεί σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Οι θεραπευτές της Osmose Massage δημιουργούν το κατάλληλο
περιβάλλον, για να απολαύσετε την αρωματοθεραπεία στο χώρο σας και να βγείτε
έτσι πολλαπλά επωφελημένοι.