Ρεφλεξολογία

Γνωρίζατε ότι στα πέλματα υπάρχουν απολήξεις 10.000 νεύρων από όλο το σώμα; Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην αρχή ότι τα διάφορα συστήματα οργάνων συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους μέσω ενεργειακών καναλιών που συνδέουν αυτόν τον τέλεια σχεδιασμένο μηχανισμό. Τα κανάλια αυτά καταλήγουν σε διάφορα σημεία στο σώμα, κυρίως όμως στα άνω και κάτω άκρα καθώς και στα αυτιά.

Η Ρεφλεξολογία είναι φυσική μέθοδος που εφαρμόζει τεχνικές μάλαξης και πίεσης σε αυτές τις αντακλαστικές περιοχές, ή όπως λέγονται στα αγγλικά, reflex points, από όπου πήρε και το όνομά της. Η ελεγχόμενη πίεση από το θεραπευτή σε αυτά τα σημεία, με τα οποία υπάρχει άμεση αντιστοιχία συγκεκριμένων οργάνων και αδένων, έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Το θεραπευτικό αυτό μασάζ ξεμπλοκάρει το σώμα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και εξισορροπεί το νου. Οι έμπειροι ρεφλεξιολόγοι γνωρίζουν πού ακριβώς να ασκήσουν πίεση με ειδική τεχνική, ώστε να απαλύνουν χρόνιους πόνους, να βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορήσει καλύτερα, να εξισορροπήσουν τις ορμόνες, το οξυγόνο και τις βιταμίνες στον οργανισμό και γενικά να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό αυτοΐασης που διαθέτει το ίδιο το σώμα. Έτσι, αποκαθίσταται η ισορροπία μεταξύ των καναλιών ενέργειας στο σώμα, στο οποίο δίνουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσει πάλι σωστά και αρμονικά.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε χρόνιους πόνους, ημικρανίες, μυοσκελετικά προβλήματα, γαστρεντερικές διαταραχές αλλά και ψυχολογικά θέματα, όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες και αϋπνία. Η συστηματική θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνει πλήρη ίαση, ενώ ακόμα και μία μόνο συνεδρία ανακουφίζει από τον πόνο, ο οποίος, αν επιστρέψει, θα είναι σε πολύ ηπιότερη ένταση.

Συζητήστε με τους έμπειρους θεραπευτές μας τα προβλήματα που σας απασχολούν και εκείνοι θα σας συστήσουν τη ρεφλεξολογία, εφόσον είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης που θα σας προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση και αποβολή του στρες. Το στρες είναι άλλωστε ο βασικότερος λόγος, ο οποίος προκαλεί ποικίλα προβλήματα υγείας και μπλοκάρει την αρμονική συνύπαρξη σώματος και νου.